кадри: Петел, Булфото, Фейсбук/Да, БългарияОт 2013 година не съм издал нито

...
кадри: Петел, Булфото, Фейсбук/Да, БългарияОт 2013 година не съм издал нито
Коментари Харесай

Кметът Портних се оплака от „частници“ в Морската градина на Варна, коментира къщата на Марешки и ДБ

кадри: " Петел ", Булфото, Фейсбук/Да, България

„ От 2013 година не съм издал нито едно позволение за градеж в градината. Издавах заповеди за прекъсване на колите, които гневно бяха и не престават да са атакувани в съда от частници “, това разяснява кметът на Варна Иван Портних, представен от общинския информативен уебсайт Live.Varna.bg. Думите му са мотив планувано за 13 май дело във Върховният административен съд против заповедта на кмета за възбрана за достъп на коли в Приморския парк.

Върховен административен съд към този момент гледа един път делото, като отсъди в интерес на общината и удостовери заповедта му. Иван Портних употребява случая да каже, че споровете сред него, жители и цивилен организации в действителност са непосредствено свързани с политиката:

„ Морската градина е специфична за варненци. Затова те би трябвало да знаят, че през последните години паркът бе употребен като плацдарм от една политическа партия в редица нейни предизборни акции. Лидер на тази партия и техен претендент за кмет непосредствено защитаваха интереса на притежателите на заведения и парцели в Морската градина и достъпа на колите в парка “, сподели варненският кмет, само че не назова по име съперника си.

Портних разяснява: „ Днес представителите на Демократична България не престават с PR акциите - снимат се край парцела на Веселин Марешки в Морската градина, за който основният проектант на Община Варна е издал отвод за толерантност на постройките, само че комфортно пропущат да се снимат край един различен дворец, който се намира единствено на 50 метра от къщата на Марешки. А точно от този дворец идват жалбите против заповедите за прекъсването на колите в парка. По информация в медиите разбрах, че на същия адрес е регистриран и техният претендент за кмет на Варна от 2015 година Така че, хубаво е да се знае кой двулично употребява тематиката за Морската градина за обслужване на персонални ползи “.

В околните дни знаците, които не разрешават достъпа на коли в Приморски парк, ще бъдат зачохлени. Общинска полиция обаче ще бъде на входовете на парка и ще предизвестява всеки, който се пробва да влезе на територията на градинат

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР